Kunststof ornamenten


Kunststof ornamenten oud hollands motief en model

Wijnsma Kozijnen laat de Deurroosters en Levensbomen vervaardigen bij Wilpstra Siersmeedwerk. De Deurroosters worden in aluminium gegoten en uitsluitend naar oud Hollandse motieven en modellen. Ook bestaat de mogelijkheid om alles te laten conserveren in elke gewenste Ral kleur. Dit garandeert een onderhoudsarm product.
Uw siersmeedwerken maken wij volledig op maat, waardoor de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt zijn. Neem gerust telefonisch contact met ons op. Wij vertellen u graag persoonlijk alle mogelijkheden van onze kunststof ornamenten. 

Deurroosters voor de pronk én inbraakwerend
Een deurrooster is meestal een gegoten ornament dat vaak in de voordeur van oude boerderijen en herenhuizen aanwezig is. Ook in grachtenpanden en kleinere huizen kunnen deurroosters aanwezig zijn. Het doel is enerzijds het gebruik als inbraakwerend middel en anderzijds om mee te pronken.
Levensbomen gegoten ornament
Een levensboom is in de bouwkunde een gegoten ornament dat in het bovenlicht van een deur is aangebracht. In Nederland ziet men ze vaak bij oudere huizen, boerderijen, villa’s en grachtenpanden.

Dit geschilderde symmetrische ornament vertoont in het algemeen een rijkversierde, rechtopstaande stam met een weelderig, gestileerd wortelstelsel en een bescheiden kruin, waarin zich twee belletjes of klokjes bevinden. Het geheel wordt soms gecompleteerd door een viertal eveneens gegoten, hoekstukken.